V oddelku Mavrice smo se pogovarjali o zdravi prehrani. Skozi različne dejavnosti smo se trudili, da bi bili zdravi in da bi tudi sami prispevali k zdravemu prehranjevanju tako v vrtcu kot doma.

Otroci so posejali semena in v vrtcu skrbeli zanje. Ko so iz semen zrasle sadike, so jih odnesli domov in jih posadili skupaj s starši. Sadike smo posadili tudi v gredico nad vrtcem in bomo skrbeli zanje, da si bomo iz pridelkov lahko pripravili kakšno okusno in zdravo jed.

Obiskala nas je Aljaževa mamica in skupaj z njo smo si pripravili okusne sadne napitke. Ob tej priložnosti smo na obisk in druženje povabili otroke iz oddelka Gumbki. Otroci so pomagali pri pripravi napitkov, tako da so ožemali sadje, mešali, dodajali sestavine, poizkušali sadje in ob tem izjemno uživali. Spoznali so različne dekoracije na in v kozarcu, zlagali so prtičke in tako spoznavali pomembnost estetike pri prehranjevanju. Najbolj veseli so bili zaključne pogostitve, ko so lahko poskusili napitke. Na svoje izdelke in ves vloženi trud, ki so ga vložili v napitke s pomočjo Aljaževe mamice, so bili zelo ponosni.

Svoje znanje o zdravi prehrani pa smo nato še preverili ob obisku medicinske sestre iz Zdravstvenega doma Novo mesto, s katero smo spoznali in sestavljali prehransko piramido.

          

Karmen in Mateja

Dostopnost