V oddelku Metuljčki letos sodelujemo v vseslovenskem gibanju Turizem in vrtec, katerega rdeča nit je MOJ KRAJ MOJ “CHEF.” Kot del projekta smo spoznavali tipično jed Mirne Peči, in sicer mirnopeške štruklje. Najprej smo se pogovarjali o tem, kaj že vemo o njih, oblikovali plakat in pridobivali informacije na različne načine. Raziskovanje smo zaključili s pripravo mirnopeških štrukljev, za katere smo našli recepte v knjigi Mirnopeški štruklji. Pripravili smo dolenjske štruklje in ajdove štruklje z orehi. Otroci pa so k sestavinam za nadev štrukljev lahko dodali tudi eno po svoji izbiri. Skupaj smo se odločili dolenjskim štrukljem dodati rozine, ajdovim pa smo v nadev dodali čokolado. Medse smo povabili domačinko Petro Kos, ki je vešča v pripravi štrukljev, da nam je pokazala, kako se pripravi testo in nadev. Spremenili smo se v prave male kuharje in vsi smo sodelovali pri pripravi okusnih štrukljev, ki smo si jih s ponosom privoščili za sladico po kosilu.

Zapisala: Karmen Praznik

Dostopnost