Na vrtčevskih gredicah smo odkrili veliko zelenjave in se odločili, da jo bomo uporabili za pripravo kosila. Nabrali smo fižol v strokih, krompir, zelje, čebulo, buče in rdečo peso. Očistili smo gredice in ostanke pospravili na kompostnik. Otroci so nato ločili fižol od strokov in ustrezno očistili ostalo zelenjavo. Fižol smo dali kuhati in se lotili rezanja zelenjave na koščke, ustrezno smo jo pripravili za peko in jo odnesli v pečico. Za konec smo se lotili še priprave zeljnate solate. Otroci so zelje narezali na koščke, oprali, nato pa si sami pripravili okusno solato s fižolom. Ponosni smo uživali ob slastnem kosilu in spoznavali različne okuse zelenjave. Pripravili Karmen Praznik in Zinka Kregel

DSC04383 DSC04385 DSC04386 DSC04396 DSC04398 DSC04403 DSC04406 DSC04408 DSC04412 DSC04417 DSC04419  DSC04424 DSC04425  DSC04438 DSC04442 DSC04448 DSC04449 DSC04462 DSC04467 DSC04469 DSC04479 DSC04484 DSC04487 DSC04488  DSC04490 DSC04494 DSC04495 DSC04499 DSC04501 DSC04503  DSC04505 DSC04512 DSC04523 DSC04526 DSC04527 DSC04528 DSC04529  DSC04543 DSC04547  DSC04553 DSC04556 DSC04560 DSC04562 DSC04565  DSC04568 DSC04569 DSC04570

Dostopnost