Pri Palčkih smo začetek novembra namenili spoznavanju čebel – ugotavljali smo, kakšne so sploh čebele, kje živijo, kaj delajo, kdo skrbi za njih in ne nazadnje, kako v čebelnjakih nastaja med. Ogledali smo si čebelnjak, praznovali tradicionalni slovenski zajtrk in se preizkusili v peki medenjakov.
Pogledali smo različne zloženke in knjige s čebelarskim slikovnim gradivom, eno dopoldne pa smo se odpravili do bližnjega čebelnjaka in si ga od daleč ogledali. Opazovali smo čebele ter ugotavljali, kakšne barve so panji, zakaj so eni panji zaprti, spet drugi ne, in podobno.
V petek smo praznovali tradicionalni slovenski zajtrk. Za to priložnost smo si že dneve prej pripravljali pogrinjke, tako da je bil obed prav svečan. Zajtrk je bil tako še bolj slasten.
Pri petkovem medenem zajtrku nam je ostalo nekaj medu. Odločili smo se, da ga porabimo pri peki medenjakov. To je bil prav poseben dogodek. Pregledali smo vse sestavine, ki smo jih potrebovali, ter nekatere od njih pokusili, druge samo povohali, in zamesili testo. Malo smo ga dali počivati, nato pa zavihali rokave in začeli oblikovati kroglice. Spekli smo dva pekača medenjakov, ki smo jih pojedli po kosilu, nekaj pa jih ponudili tudi našim staršem pri odhodu domov. Strinjali smo se, da so nam prav dobro uspeli!
Katja in Zinka