Že ob vstopu v vrtec so pust naznanjali baloni, pustna glasba in dekoracija na vsakem koraku. V igralnice so vstopile nasmejane maškare. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer so otroci rajali znotraj svojih oddelkov.

V oddelku Korenčki so pustovali ob dobri glasbi in plesu. Pri Miškah so maškare plesale, se igrale in komaj dočakale pustni krof. V oddelku Ježki so na pustni torek rajali in se veselili ob glasbi s pustno vsebino. Otroci so se predstavili prijateljem in se skupaj fotografirali. Z igranjem na majhne instrumente so preganjali zimo po vrtcu, obiskali kuharice ter jih na ta poseben dan razveselili. Zabavno dopoldne so zaključili s pogostitvijo s slastnimi krofi, ki so jih bile vse pustne šeme zelo vesele. V sosednji igralnici, pri Gobicah, so maškare s pesmijo in plesom odganjale zimo in klicale pomlad. Po končanem pustnem rajanju so se tudi oni posladkali s krofi. Sedaj vedo, zakaj je pust »mastnih ust«. Oddelku Škorenjčki so se ta dan pridružili tudi otroci iz oddelka Listki. Imeli so veliko različnih maškar, ki so preganjale zimo. Plesali so in peli ter se sladkali s krofi.

Vse maškare vrtca Cepetavček so rajale in uživale ob dobri glasbi. Upajo, da so pregnale zimo in končno priklicale sončno in toplo pomlad.

Zapisali:

Erika Udvanc in Andreja Rafeq Obrekar, koordinatorici pustovanja

Dostopnost